Úticél
Érkezés
Távozás
Hotel Gat Point CharlieHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 88 €-tól
Hotel Adlon KempinskiHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 264 €-tól

Berlin környékének nevezetességei

Babelsberg

Berlintől autóval nagyjából fél óra alatt juthatunk el Potsdamba, melynek legnagyobb kerülete Babelsberg. Nevét az itt található, hatalmas parkkal körülvett palotáról kapta. A gótikus stílusú épület a 19. század közepén készült el és lett rezidenciája Vilmos hercegnek, a későbbi császárnak. A klasszikus, letisztult formák és a gótika ötvözete tipikusan angol jelleget kölcsönöz a palotának. Az évek során többször felújították, de megőrizte romantikus hangulatát. Napjainkban az őskort és a legkorábbi történelmi időszakokat bemutató múzeum működik a falai között.

Babelsberg

 

Erkner

30 km választja el a fővárostól Erknert, ahol igazi vidékies atmoszférába csöppenünk. A 10.000 fős településen az élet lassú mederben folyik, körülötte számos túraútvonal kínál lehetőséget a táj felfedezésére. Erkner talán legnevezetesebb épülete a Villa Lassen, ahol az irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett német drámaíró, Gerhart Hauptmann élt 1885-1889. között. A felújított épületben az íróhoz kapcsolódó múzeumot alakítottak ki, benne személyes tárgyaival és rengeteg fotóval. Erkner legfőbb vonzereje a természet, a közeli tavak és erdők, ahova túraösvényeken keresztül lehet eljutni.

 

Caputh

Berlintől 48 km-re fekszik Caputh a méltóságteljes kastélyával, melynek története 1662-ig nyúlik vissza. Potsdam környékén ez az egyetlen kastély, ami fennmaradt Frigyes Vilmos választófejedelem uralmának időszakából, az 1700-as évek elejéről. A kastély sok évtizeden át volt áldozata az elhanyagolásnak és a nem rendeltetésszerű használatnak, de a rekonstrukciók során visszanyerte eredeti arculatát. Kívül és belül egyaránt nosztalgikus, tele festményekkel, antik hatású szobrokkal, melyek elsősorban a választófejedelem felesége, Dorothea miatt kerültek ide, aki a kastélyt nyári rezidenciának használta. 
Caputh másik, bár kevésbé ismert látnivalója Albert Einstein nyaralója, aki 1929 és 1932. között itt töltötte az év nagy részét és szabadidejében javarészt a tavon hajózott.

(forrás: Látnivalók Berlin környékén | Németország - null)


Caputh

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2023. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel